Hanger rookkwarts
Hanger rookkwarts €16,95
Hanger Rozenkwarts €14,95
Hanger Rozenkwarts €14,95
Hanger Turkoois
Hanger Turkoois € 21,99
Hanger Aquamarijn € 22,99
Hanger Aquamarijn € 22,99
Hanger Calciet €14,99
Hanger oranje Calciet € 14,99
Hanger amazoniet €14,99
Hanger amazoniet €14,99


Rookkwarts hanger

Rookkwarts is een kwarts (siliciumdioxide of kiezelzuur) dat voorkomt in lichtbruine, donkerbruine, grijsbruine (‘rokerige’) en bijna zwarte tinten. Deze kleuren ontstaan door veranderingen in de kristallen (onder invloed van de siliciumionen die bewegen in hun atoomrooster). De bijna zwarte variëteit van het mineraal wordt ook wel ‘morion’ genoemd. Kwarts is een erg stabiel mineraal. Uit onderzoek bleek dat van een stuk kwarts dat drie jaar in water was ondergedompeld, slechts één op de drie miljoen deeltjes was opgelost. Vindplaatsen van rookkwarts zijn o.a. Brazilië, Madagascar, de Zwitserse Alpen, Colorado en Australië. Deze steen is afkomstig uit Brazilië. Rookkwarts werd reeds door de Romeinen bewerkt tot siervoorwerpen en juwelen waaronder zogeheten ‘intaglio-zegels’ (een intaglio is een afbeelding die in steen wordt ingesneden, in veel gevallen een portret). Rookkwarts heeft een rustgevende en stabiliserende invloed. De steen bevordert een gezonde nachtrust. Zonder ketting/koord.

€ 16,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Hanger Rozenkwarts

Rozenkwarts is een lichtroze tot donkerrozen steen die behoort tot de kwartsgroep (siliciumdioxide of kiezelzuur). De steen is enigszins doorzichtig en vertoont vaak kleine haarscheurtjes. Rozenkwarts komt voornamelijk voor in brokken en heeft zeer zelden kristalvlakjes. De roze kleur van het kwarts wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van mangaanoxide. Bij verhitting van meer dan 500°C vervaagt deze. Tevens kan rozenkwarts onder invloed van zonlicht verbleken. Door de steen nat te maken komt de kleur weer tevoorschijn. Vindplaatsen van rozenkwarts zijn o.a. Brazilië, Madagaskar, Oostenrijk, de Oeral, de VS en India. Deze steen is afkomstig uit Madagaskar. Rozenkwarts is een rustgevende steen en wordt derhalve gebruikt voor een goede nachtrust. Bovendien bevordert deze steen de innerlijke vrede door emotionele problemen op te lossen. Rozenkwarts schenkt creativiteit en fantasie. Zonder ketting.

€ 14,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Hanger zwarte toermalijn

Toermalijn is een doorzichtig tot doorschijnend boriumsilicaat en kan zeer veel verschillend gekleurde elementen bevatten zoals chroom, mangaan en nikkel. De steen komt zodoende voor in vele kleuren waaronder roze, rood, violet, groen, blauw, geel en zwart. Daarbij is toermalijn een van de weinige edelstenen die verschillende kleuren in één kristalexemplaar kan vertonen. De steen ontleent zijn naam dan ook aan het Singalese (voertaal op Sri Lanka) 'turamali' voor 'steen met gemengde kleuren'. Vindplaatsen van toermalijn zijn o.a. Brazilië, Madagascar, Sri Lanka en de V.S. Deze steen is afkomstig uit Madagascar. Doordat toermalijn een ingewikkelde atoomstructuur kent, wordt de steen bij verhitting of opwrijving elektrostatisch geladen en kan het papiersnippers aantrekken. Toermalijn werkt beschermend tegen negatieve invloeden en straling van wifi of andere  zware energie. 

€ 21,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Hanger turkoois

Turkoois (kallaiet) is een ondoorzichtig aluminiumfosfaat dat kleine hoeveelheden koper en ijzer bevat, die verantwoordelijk zijn voor de helderblauwe tot blauwgroene kleur van het mineraal. De steen verbleekt in fel zonlicht en als het in aanraking komt met vet, zeep, transpiratievocht of cosmetica, kan het verkleuren. Vindplaatsen van turkoois zijn Mexico, de V.S., Iran, China en Australië. Deze hangersteen is afkomstig uit de V.S. Oorspronkelijk werd turkoois vanuit Iran, via Turkije naar West-Europa getransporteerd. De naam van de steen is derhalve afgeleid van het Franse woord 'turc' voor 'uit Turkije'. Vervolgens is men de naam van de steen gaan gebruiken voor de kleur 'turquoise'. Turquoise betekent dan ook zoveel als 'de kleur van turkoois'. Turkoois werkt beschermend tegen negatieve energieën en ongeluk (met name op reis). Daarbij bevordert de steen de harmonie binnen relaties. Zonder ketting.

€ 21,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Hanger Amazoniet

Amazoniet is genoemd naar de rivier de Amazone in Brazilie.Deze steen is een lichtgroen tot blauwgroen kalium-aluminiumsilicaat (veldspaat) en is ondoorzichtig tot transparant. Vindplaatsen van Amazoniet zijn o.a. Brazilie, Colorado, India, Madagascar, Kenia en Namibie. Deze hangersteen is afkomstig uit Brazilie. Amazoniet wordt veel gebruikt bij ontspanningsoefeningen en meditatie en werkt op de kroonchakra en de hartchakra. De steen stimuleert gevoelens van liefde en kracht. Zonder ketting.

€ 14,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Hanger Aquamarijn

Aquamarijn is een berillium-aluminiumsilicaat en is familie van de smaragd (beide edelstenen behoren tot de berilgroep). Aquamarijn komt voor in de kleuren lichtblauw, donkerblauw, blauwgroen en lichtgroen. Sommige stenen zijn helder en doorzichtig, andere zijn licht doorschijnend of ondoorzichtig. De kleuring van de aquamarijn wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van het element ijzer. Vindplaatsen van aquamarijn zijn o.a. Brazilië, Madagascar, Zuid-Afrika, India, de V.S. en China. Deze hangersteen is afkomstig uit Brazilië. Aquamarijn ontleent zijn naam aan het Latijnse  'aqua' (water) en 'mare' (zee), wat samen 'water van de zee' betekent. De Oude Grieken beschouwden de aquamarijn als een symbool voor zuiverheid en vreugde. De steen bevordert het heldere denken, de intuitie en het leren omgaan met emoties. Zonder ketting.

€ 22,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1

Hanger oranje calciet

Calciet (calciumcarbonaat) is één van de meest voorkomende mineralen en is het belangrijkste bestanddeel van kalksteen en marmer. Ook de in druipsteengrotten ontstane stalagmieten (staand) en stalactieten (hangend) bestaan grotendeels uit calciet. Het mineraal ontleent zijn naam aan het Latijnse ‘çalx’ of het Griekse ‘chalix’ dat ‘kalk’ betekent. Calciet komt voor in grote, doorzichtige kristallen maar ook in kleine prismatische kristallen. De kleuren van het mineraal variëren van kleurloos, wit tot blauw, groen geel, oranje, rood en bruin. Calciet heeft een glasachtige tot parelmoerachtige glans. Omdat calciet relatief zacht is (hardheid 3) wordt het onder meer gebruikt voor siermateriaal en beeldhouwwerk, maar dient het voorzichtig te worden behandeld om beschadigingen (krassen e.d.) te voorkomen. Vindplaatsen van oranje calciet zijn o.a. IJsland, de V.S., Engeland en Mexico. Deze hangersteen is afkomstig uit Mexico. Oranje calciet heeft een stimulerende en rustgevende, verwarmende invloed en bevordert de daadkracht, het zelfvertrouwen en de standvastigheid.

€ 14,99

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 3-5 dagen1